Povídání o cestě na druhý břeh a zpět

()
Povídání o cestě na druhý břeh a zpět

Galerie

Důchodci: 150 Kč

Srdečně vás zveme na výjimečnou besedu a vyprávění americké vědkyně Ingrid Honkala PhD., která zažila třikrát klinickou smrt a již léta se při své profesi věnuje i sdílení svých životních zkušeností a aplikaci poznatků, které si odsud přinesla. Přednáška bude rozdělena na dvě části. V první bude Ingrid vyprávět o tom, jak ji její první klinická smrt ovlivnila a jakou inspiraci pro svůj další život si odsud přinesla. V druhé části večera po přestávce bude akce pokračovat besedou se všemi, koho přednáška zaujala a chtěli by zůstat i na další blok, kde bude Ingrid otevřená jakýmkoliv otázkám a odpovědím z publika. Následně bude večer zakončen praktickou ukázkou jednoduchých meditačních technik, kterými si člověk může pomoci, aby zklidnil svou mysl. Celý pořad bude překládán do češtiny. Těšíme se na setkání s vámi.

SOUHRN VŠECH AKCÍ S INGRID V ČECHÁCH NAJDETE NA STRÁNKÁCH WWW.OURGOODEVENTS.COM

INGRID HONKALA, Ph.D. je mořská bioložka s doktorátem z námořních věd, s důrazem na biologii a oceánografii, která se narodila v Bogotě, Kolumbii. Již v útlém věku u ní rodiče objevili zázračné schopnosti se učit, které sahaly daleko nad rámec jejího tehdejšího věku. Později také zjistili, že vidí a slyší věci, které ostatní nebyli schopni vnímat. Zdálo se, že to vše souvisí s její první klinickou smrtí, kterou zažila ve dvou letech, kdy se utopila v nádrži s vodou. Tento zážitek a poznatky, které si z něj přinesla natrvalo změnily její pohled na život a schopnost zapadnout mezi své vrstevníky. Na druhém břehu pochopila a zažila zákony podle nichž funguje život.

Ingrid se od útlého věku zajímala o různé filosofické a náboženské systémy, četla a studovala hluboké duchovní texty a věnovala se meditaci. Nepatří však žádnému konkrétnímu náboženství. Vyznává svobodu ducha a obracení se k vnitřní podstatě, která je společná všem bez rozdílu vyznání. Její jinakost byla velkou životní výzvou a čelila díky ní mnohým útrapám a osamělosti. Ještě jako studentka došla do bodu, kdy odmítla své jemnohmotné vnímání a schopnosti, aby mohla žít a fungovat jako ostatní. To se jí splnilo, ale její život to nezlepšilo. Naopak zažívala ještě větší pocity ztracenosti.

Navzdory tomu však byla schopná vystudovat oceánografii a věnovat se vysněnému vědeckému výzkumu v oblasti podmořské biologie, ve kterém má za sebou mnoho vědeckých úspěchů. Pracovala dokonce pro námořnictvo ve válečných zónách, kde ji nejednou šlo o život a pro NASA. Její vnitřní život se zcela otočil v momentě, kdy po 20 letech od svého rozhodnutí uzavřít se duchovnímu světu, do hloubky přijala svou jinakost a znovu se obrátila směrem, kterému se uzavřela. Nyní žije spokojený život v USA se svým manželem, kterého poznala jako výzkumnice pro námořnictvo a má jednoho syna. Nadále se živí jako vědkyně. K tomu cestuje po světě. Navštívila 56 zemí a mimo svou vědeckou činnost funguje i jako inspirativní řečnice a učitelka vědomého života a meditace.

Ve své knize s názvem „A Brightly Guided Life: How a Scientist Learned to Hear her Inner Wisdom", popisuje svou vzrušující cestu životem z rodné Kolumbie,přes Evropu do svého posledního domova v USA na pozadí poutavého příběhu svého duchovního hledání, vzestupů i pádů, mystických zážitků i nebezpečných situací, kdy jí šlo o život, až do bodu smíření se se sebou a se svým osudem,aby se následně stala inspirací pro druhé.

Úryvek z její knihy: „Jak jsem vyrůstala a vzpomínala na své utonutí, nikdy jsem se nemohla zbavit otázky: ‚Jak bych mohla vidět své tělo bez života, kdybych nebyla stále naživu?‘ Tato zkušenost mi objasnila, že existuje existence mimo tělo. Jako krunýř kraba je rozšířením kraba samotného, naše tělo je také pouhá skořápka, která když není potřeba, odpadne. Než mi byly tři roky, byla jsem obdarována vědomím, že existuji již velmi dlouho. Ve skutečnosti jsem přišla a odešla v mnoha různých sférách vícekrát, na sobě mnoho různých krunýřů...."

www.ingridhonkala.com

Interview Dr. Ingrid Honkala PhD. Youtube

• https://youtu.be/Ag_5i2c95U4?si=YhoIcDVtT3tBM-Xv

• https://youtu.be/TBGst-KsofA?si=FooMBYBEuE-OS59s

MěKS Vimperk Vás zve

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Čtvrtek, 31. 10. - 17:30 Koupit
Název: Povídání o cestě na druhý břeh a zpět
Cena: 300,00 Kč
Místo: MěKS Vimperk
Johnova 226
385 01 Vimperk
Zobrazit na mapě