PLOY + Vojtěch Urbánek

()
PLOY + Vojtěch Urbánek

PLOY

je no-bass band z Prahy, instrumentální trio, neustále rozšiřující své osobní pojetí „fusion“. Kořeny tradičních hudebních žánrů zůstávají dobrým newtonovským základem pro výlety do říše kvant, zvuků, hluků, slovního salátu a blábolení.

Autorské asociace spojují nejotřepanější lidovou píseň s náladou Faulknerova románu, či hymnu města Velvary s protivným dojezdem toxického dýchánku. Pop se strychninovým úsměvem. Nakyslý jazz s příměsí TNT.

Veškeré obávané rozpory okamžitě mizí pod nánosy sugestivních harmonií, s pokrývkou samplů, smyček, štěnic a vší. Hluk a vřava. Barbecue na Venuši. Scofield v tísni.

Tom Braun – kytara

Mikuláš Čimbura – synth, fender piano

Bohdan Karásek – bicí, perkuse

--------------------------------------------------------------------------------

VOJTĚCH URBÁNEK

Kytara, foukací harmonika, urban-folk s prvky blues, alt-country a rocku.

V roce 2013 vydal EP Opuštěné pokoje. S kytaristou Tomášem Mourkem nahrál album Urbánek & Mourek (2016). Album vyšlo pod hlavičkou labelu Tranzistor, získalo přízeň kritiky a ocenění Tais Awards 2016 v kategorii Album I. Obsahuje devět skladeb, klipy k písním „Sousede“ a „Osud (Lidi bavit)“ vytvořil oceňovaný režisér, výtvarník a hudebník Jakub Čermák (Cermaque).

V roce 2019 zveřejnil singl Vánoce 35 (Lído), na který navázal sólovým albem Zhasínám Karlín (2020). Na nahrávce se podíleli Mikuláš Čimbura (klávesy, synth bass), Miroslav Faderholz (bicí), Ian Kelosky (recording, mix, mastering) a písničkář Lukáš Landa (vokály). K titulní písni „Zhasínám Karlín“ vytvořil klip držitel Českého lva 2023, kameraman Jan Baset Střítežský. Vojtěch Urbánek v současnosti intenzivně pracuje na novém albu.

Odkazy:

Mailing list: https://vojtechurbanek.substack.com/

Web: https://www.vojtechurbanek.cz/

Spotify: https://spotify.link/TpOgAPtlMDb

Klip Zhasínám Karlín: https://shorturl.at/kuIZ4

Klip Vánoce 35 (Lído): https://shorturl.at/gqvxW

Klip Sousede: https://bitly.ws/3aXky

Informace o akci a jejím konání